Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между прокуратурата и 22-годишната

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение,  постигнато между прокуратурата и 22-годишната
Коментари Харесай

Затвор и глоба за наглата джебчийка Надежда от Игнатиево

 Варненският областен съд утвърди съглашение,  реализирано сред прокуратурата и 22-годишната Надежда Т., която се призна за отговорна, че е направила кражба и е употребила непознат плажен инструмент, без единодушието на титуляра, оповестиха от пресслужбата на съда.

Жената е родена в София, само че живее в Игнатиево. Има 6 влезнали в действие присъди за сходни закононарушения. Последното й наказание е от месец май тази година. Начинът е един същ – посещава огромни магазини, където краде портфейли на гости, а по-късно употребява откритите в тях банкови карти, с цел да заплаща артикули или да тегли суми.

На 20.12.2019 година в магазин в кв. " Вл. Варненчик “ във Варна, правейки се че преглежда дреха, Надежда Т. съумяла да измъкне от дамска раница портфейл, в който имало 782 лв.. С  откритата в него банкова карта и изписан ПИН-код направила 5 сполучливи транзакции на стойност 1700 лв..

Материалните вреди са били възобновени на потърпевшата. 

Варненският областен съд утвърди реализирано съглашение, откакто реши, че то не опонира на закона и морала, подписано е непринудено и подсъдимата е наясно с следствията от него.

Надежда Т. одобри да търпи наказване от 1 година " отнемане от независимост “ и 1000 лв. санкция за потреблението на непознат платежен инструмент и 6 месеца затвор за осъществената кражба. От двете санкции, тя ще търпи по-тежкото.

Подсъдимата следва да заплати и направените по делото разходи в размер на 344,06 лв. в интерес на страната по сметка на ОД МВР-Варна.

Постановеният правосъден акт е финален и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР